Prodejna je od dubna zavřená. V tuto chvíli je možné provádět nákupy pouze online.

Svatební šaty a trendy v roce 2023

Svatební den je jedním z nejvýznamnějších dnů v životě mnoha nevěst a výběr správných svatebních šatů je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, které nevěsta musí učinit. Pokud plánujete svatbu v roce 2023, zde je několik trendů, které se v oblasti svatebních šatů očekávají.

Minimalistický styl

Jedním z hlavních trendů, který bude v roce 2023 na vrcholu popularity, je minimalistický styl. Jednoduché střihy a čisté linie budou mít přednost před přeplácanými a zdobenými šaty. Nevesty se budou soustředit na kvalitu materiálů a výroby, aby získaly dokonalý minimalistický vzhled.

Různorodost barev

Tradiční bílé šaty nebudou v roce 2023 jedinou možností. Nevěsty se budou moci více odvázat a volit šaty v různých barvách a odstínech. Populární budou například šaty v růžové, šedé nebo modré barvě. Tento trend umožní nevěstě vyjádřit svou osobnost a stylové preference. Nutno říci, že na našem e-shopu a v prodejně prodáváme v drtivé většině už spíše šaty v krémové, champagne barvě a v poslední době i světle růžové a pudrové barvě. Champagne svatební šaty najdete například zde: https://www.plesovamoda.cz/champagne-svatebni-saty/

Vysoký límec

Vysoký límec bude v roce 2023 velmi populární. Tento styl dodá šatům elegantní a sofistikovaný vzhled. Nevěsty se mohou rozhodnout pro límec klasického tvaru nebo pro modernější alternativy.

Asymetrické linie

Asymetrické linie jsou dalším trendem, který se očekává v roce 2023. Šaty s asymetrickým střihem budou nevěstám umožňovat odlišit se od tradičních forem svatebních šatů a dodají jim moderní a originální vzhled.

Třpytivé detaily

Třpytivé detaily jsou v roce 2023 velmi populární, ale nebudou příliš křiklavé. Nevěsty budou preferovat decentní aplikace třpytek a kamínků, které dodají šatům jemný a romantický lesk.

Šaty s kapsami

Šaty s kapsami budou v roce 2023 stále oblíbené. Kapsy nejen dodají šatům moderní vzhled, ale také jsou praktické, protože nevěsta může mít v kapse například 

kapesníček nebo malou kosmetickou taštičku. Kapsy jsou skvělým řešením pro nevěsty, které nechtějí nosit kabelku během ceremonie.

Šaty s průhlednými prvky

Šaty s průhlednými prvky budou v roce 2023 stále populární. Tento trend nabízí nevěstám možnost odhalit kousek kůže, ale stále si zachovat decentní a elegantní vzhled. Průhledné prvky mohou být umístěny na rukávech, zádech nebo bocích šatů. Z naší nabídky do této kategorie spadají například šaty Claudia: https://www.plesovamoda.cz/novinky/luxusni-svatebni-saty-s-tylovou-sukni-claudia/

Dlouhé rukávy

Dlouhé rukávy jsou trendem, který bude v roce 2023 velmi populární. Tyto šaty jsou dokonalou volbou pro svatby konané v chladnějších obdobích nebo pro nevěsty, které chtějí zakrýt své paže. Dlouhé rukávy mohou být zdobené krajkou nebo jemnými aplikacemi, aby dodaly šatům romantický vzhled.

Plážové svatební šaty

Plážové svatby jsou stále populární a v roce 2023 budou mít plážové svatební šaty nový nádech. Nevěsty budou volit lehké a vzdušné materiály, jako je hedvábí nebo šifón, které se pohodlně nosí v horkém počasí. Plážové svatební šaty budou mít jednoduché střihy a budou zdobené květinovými motivy a jemnými krajkami.

V roce 2023 bude mít každá nevěsta spoustu možností, jak si vybrat dokonalé svatební šaty. Minimalistický styl, různorodost barev, vysoké límce, asymetrické linie, třpytivé detaily, šaty s kapsami, šaty s průhlednými prvky, dlouhé rukávy a plážové svatební šaty budou všechny trendy, které budou nevěstám k dispozici. Důležité je najít šaty, které nevěstě padnou dobře a zvýrazní její jedinečnou krásu. V roce 2023 se mohou nevěsty inspirovat těmito trendy a přizpůsobit je svému osobnímu stylu a vkusu.

Kromě výběru šatů je také důležité myslet na další detaily jako jsou boty, účes, šperky a květiny. Klasické bílé nebo béžové boty budou stále populární, ale nevěsty mohou zvolit také boty v různých barvách, které budou ladit s jejich šaty. Účes může být jednoduchý a elegantní, nebo romantický a rozpustilý. Šperky mohou být subtilní nebo nápadité, a květiny mohou být zvoleny podle období a barvy svatby.

Celkově lze říci, že v roce 2023 budou trendy ve svatebních šatech ovlivněny minimalistickým stylem a různorodostí barev. Asymetrické linie, třpytivé detaily, šaty s kapsami, šaty s průhlednými prvky, dlouhé rukávy a plážové svatební šaty  budou také populární. Nejdůležitější je najít šaty, které nevěstě padnou dobře a které budou v souladu s její osobností a stylem.