Prodejna je od dubna zavřená. V tuto chvíli je možné provádět nákupy pouze online.

Jak si správně nechat zkrátit svatební šaty

Výběr perfektních svatebních šatů je náročný úkol, a když na ně konečně narazíte, chcete, aby vám seděly jako ulité. Bohužel, často se stává, že zakoupené šaty jsou delší než vaše postava vyžaduje. Ale nemusíte zoufat! Pročtěte si naše rady, jak si nechat správně zkrátit svatební šaty. 

  1. Zaměřte se na správnou délku

Než začnete šaty zkracovat, je důležité rozhodnout se, na jakou délku je chcete upravit. Rozhodnutí by mělo být založeno na vaší výšce, obuvi, kterou budete ve svatební den mít, a samozřejmě na estetickém vzhledu šatů. Doporučuje se, aby šaty zakrývaly špičky vašich bot nebo byly jen o něco delší.

  1. S sebou vezměte svatební boty

Při návštěvě profesionálního krejčího nebo krejčové, který vám šaty zkrátí, nezapomeňte vzít s sebou boty, které hodláte nosit na svatbě. Díky tomu bude švadlena schopna přesně určit správnou délku a zajistit, že šaty budou sedět jak ulité.

  1. Vyhledejte zkušeného krejčího/krejčovou

Zkrácení svatebních šatů je citlivou záležitostí, a proto je důležité svěřit ji do rukou zkušeného profesionála. Vyhledejte krejčího, který má zkušenosti se zkracováním svatebních šatů a má dobré reference od spokojených zákazníků.

  1. Respektujte unikátní prvky šatů

Svatební šaty často obsahují unikátní prvky, jako jsou krajkové aplikace, perličky nebo výšivky. Při zkracování šatů je důležité zachovat tyto detaily a nepoškodit jejich krásu. Řekněte krejčímu o všech dekorativních prvcích a ujistěte se, že bude jednat s maximální péčí.

  1. Plán na poslední chvíli

Svatební plánování může být náročné, a proto se s úpravou šatů neotálejte. Pokud potřebujete šaty zkrátit, naplánujte návštěvu u krejčího co nejdříve. Nechte si také dostatek času na případné dodatečné úpravy, pokud by byly potřeba.

  1. Požádejte o radu

Pokud máte pochybnosti ohledně délky nebo stylu zkrácení šatů, nebojte se požádat o radu od profesionálního krejčího nebo od poradce v obchodě, kde jste šaty zakoupili. Odborná rada vám pomůže udělat nejlepší rozhodnutí pro váš vzhled na svatební den.

Zkrácení svatebních šatů může být malou investicí času a peněz, která vám však zajistí dokonalý vzhled na tento jedinečný den. S profesionálním přístupem a péčí se můžete spolehnout, že vaše svatební šaty budou sedět a vyniknou v celé své kráse.